print

Dossier laagvariabele zorg voor Raad van State – Het RIZIV verdedigt de betwiste elementen

13-06-2019

Het RIZIV zal tussenkomen in de geschillen van de laagvariabele zorg die momenteel voor de Raad van State aanhangig zijn en dit in overeenstemming met de toepasselijke procedureregels

Op deze pagina:

Laagvariabele zorg –  Opvolging van het dossier

Naar aanleiding van de informatie zoals gepubliceerd in de pers, bevestigen we dat het nodige wordt gedaan om het dossier laagvariabele zorg voor de Raad van State te verdedigen in overeenstemming met de regels voorzien bij het besluit van de regent van 23 augustus 1948 tot regeling van de rechtspleging voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hetzelfde zal gebeuren voor elke andere eventuele procedure voor elke bevoegde rechtsinstantie.

Deze belangrijke hervorming, zoals goedgekeurd door het Parlement, vloeit voort uit het regeerakkoord en werd uitvoerig besproken met alle betrokken partners van de verplichte ziekteverzekering en de ziekenhuissector in samenwerking met de FOD Volksgezondheid.

We hebben samen met de verschillende partners een opvolgingsgroep opgericht. Die zal op regelmatige basis de eventuele moeilijkheden van de toepassing vaststellen en dit ter omkadering en ondersteuning van de uitvoering van dit nieuwe systeem.