Gezamenlijke brief aan zorgverleners over de toepassing van de COVID-19-richtlijnen

Sinds begin maart zijn er richtlijnen voor de gezondheidszorg die moeten worden gevolgd tijdens deze uitzonderlijke crisis, de Covid-19-pandemie.
Dr. Paul Pardon (Chief Medical Officer België), Jo De Cock (Administrateur-generaal RIZIV), Pedro Facon (Directeur-generaal Gezondheidszorg) et Xavier De Cuyper (Administrateur-generaal FAGG) hebben een gezamenlijke brief aan de gezondheidszorgverstrekkers en hun beroepsverenigingen geschreven over COVID-19 en de toepassing van de richtlijnen door de gezondheidsactoren en verdere aanpak.

In deze gezamenlijke brief willen de 4 leidend ambtenaren vooral de betekenis verduidelijken van "dringende" en "noodzakelijke" zorg, bijvoorbeeld met betrekking tot dringend en noodzakelijk overleg, onderzoeken en interventies, vitale therapieën, behandeling van chronische ziekten, psychische aandoeningen, de noodzakelijke preventieve zorg.

Ze wijzen er ook op dat alle richtlijnen voor het uitstellen van niet-dringende en niet-essentiële zorg tot nader order van kracht blijven.

Vragen?

 

Laatst aangepast op 10 juni 2020