print

Webinar (in het Frans) - Behandel diabetes type2 zo vroeg mogelijk: Het nieuwe "Opstarttraject” in de kijker

Datum
Van 19 december 2023 (19:30) Tot 19 december 2023 (20:30)
Locatie
Online

Behandelt u mensen met diabetes type 2? Op 1 januari 2024 lanceert het RIZIV een nieuw zorgtraject om mensen met diabetes type 2 bij het begin van deze aandoening te behandelen. Dit is een hervorming van het huidige Voortraject met een betere organisatie van multidisciplinaire zorg en een uitgebreidere terugbetaling.

Om meer bekendheid te geven aan dit Opstarttraject en om actoren uit het werkveld erbij te betrekken, organiseren het RIZIV en l’Association Belge du Diabète een webinar (in het Frans) op dinsdag 19 december 2023, van 19.30 tot 20.30 uur.

Dit webinar is bedoeld voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met diabetes type 2: artsen, diabeteseducatoren, diëtisten, podologen, kinesitherapeuten, tandartsen, apothekers.

Hier zal u meer leren over de voordelen van dit zorgtraject, voor u en uw patiënten.

Dit webinar wordt geaccrediteerd als e-learning.

De zorg vanaf het begin van de ziekte te stimuleren

Het aantal mensen met diabetes type 2 blijft toenemen en veel patiënten krijgen geen een diagnose (op tijd). Mensen met diabetes kunnen in België verschillende soorten vergoede zorg krijgen. Toch merken we op dat het Voortraject voor beginnende diabetespatiënten onderbenut blijft.

We stellen daarom een oplossing voor om deze zorg vanaf het begin van de ziekte te stimuleren, om de toegankelijkheid te verbeteren en om de opvolging vergemakkelijken.
Door te luisteren naar de sector zal het Opstarttraject ook trachten in te spelen op bepaalde behoeften die door het werkveld zijn geïdentificeerd.

De komende dagen zullen we de concrete impact van deze wijzigingen ook via onze website communiceren. In de tussentijd kunt u alvast een overzicht vinden van wat er per 1 januari verandert.

Webinar: Schrijf u in en deel het met uw netwerk

We ondernemen een aantal communicatie-initiatieven om de bekendheid van dit Opstarttraject te vergroten en de relevante stakeholders erbij te betrekken. Dit Webinar wordt gezamenlijk georganiseerd door de Ligue Belge du Diabète en het RIZIV op dinsdag 19 december 2023, van 19u30 tot 20u30.

Het webinar vindt plaats via Zoom in het Frans, in navolging van het webinar dat in het Nederlands werd georganiseerd met de Diabetesliga. We zijn erg blij dat we deze twee belangrijke verenigingen hebben kunnen betrekken bij dit zeer belangrijke project voor mensen met diabetes type 2.

Het wordt gepresenteerd door Mickael Daubie, Directeur-generaal van de Dienst voor geneeskundige verzorging van het RIZIV.

Dit webinar is een geaccrediteerde e-learning.

Wil u het webinar bijwonen? Registreer hier

En aarzel niet om deze uitnodiging te delen met uw professionele netwerken: we hopen velen van u te zien op dit webinar.

Contacten

Zorgtrajecten

E-mail: zorgtraject@riziv-inami.fgov.be

​Dienst geneeskundige verzorging, Directie Research, development and quality (RDQ)