print

Terug aan het werk tijdens een arbeidsongeschiktheid: help uw patiënt op weg als arts

13-11-2023

Opnieuw aan het werk gaan kan ingewikkeld en intimiderend lijken voor iemand in arbeidsongeschiktheid. Op 13 november start het RIZIV daarom een communicatiecampagne op sociale media over de verschillende mogelijke manieren om terug aan het werk te gaan voor mensen die meer of minder dan een jaar erkend zijn als arbeidsongeschikt én die opnieuw aan het werk willen.

Ons doel is om met deze campagne de positieve vooruitzichten te benadrukken voor mensen in arbeidsongeschiktheid, nog bepaalde capaciteiten hebben en weer aan het werk willen. We beschrijven de verschillende trajecten en de sleutelactoren die er zijn om hen te helpen opnieuw aan het werk te gaan, en benadrukken de persoonlijke ondersteuning die voor hen beschikbaar is.

Op deze pagina:

Welke rol kan u spelen als arts?

Als onderdeel van deze campagne brengen we ook de rol van artsen onder de aandacht. Als arts bent u het eerste aanspreekpunt voor uw patiënten in arbeidsongeschiktheid. Wie actief wil en kan terugkeren naar werk, wendt zich waarschijnlijk eerst tot u om zich te informeren over hun mogelijkheden. 
Bekijk de verschillende mogelijkheden om weer aan het werk te gaan tijdens arbeidsongeschiktheid.

Contacten

Socioprofessionele re-integratie - uitkeringen

Tel: +32 (0)2 739 77 12

E-mail: reinsertion@riziv-inami.fgov.be