print

Pedro Facon wordt nieuwe adjunct-administrateur-generaal van het RIZIV

11-03-2022

Het RIZIV krijgt binnenkort een nieuwe adjunct-administrateur-generaal. Op 11 april start Pedro Facon bij het RIZIV na anderhalf jaar bij het coronacommissariaat. Geen onbekend gezicht, want in het verleden werkte hij al meer dan 8 jaar bij de instelling. Met de voormalige directeur-generaal Gezondheidszorg bij de FOD Volksgezondheid krijgt het RIZIV er een volksgezondheidsexpert bij als nieuwe topambtenaar.

Op deze pagina:


Het RIZIV heeft na een selectieprocedure die in het najaar van 2021 startte, een nieuwe adjunct-administrateur-generaal: de instelling en de bevoegde minister hebben vrijdag Pedro Facon voorgedragen aan de ministerraad, die het voorstel aanvaardde. Facon is geen onbekende bij de instelling, want hij werkte er in het verleden al meer dan 8 jaar bij de diensten interne audit en modernisering (momenteel Strategie en organisatie).

Na zijn periode bij het RIZIV, werkte Facon op het kabinet van voormalig minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Hierna leidde hij gedurende 3,5 jaar de dienst gezondheidszorg bij de FOD Volksgezondheid. In deze periode zetelde hij als lid van het Gezondheidscomité bij de OESO. Sinds de coronacrisis is hij bij het grote publiek voornamelijk bekend als COVID-19-commissaris. Hij is ook onderzoeker aan de faculteit geneeskunde van de VUB en gastprofessor Volksgezondheid en Eerstelijnszorg aan de UGent.

Dankzij die ervaring zal Pedro Facon bij het RIZIV een sterke tandem vormen met administrateur-generaal Benoît Collin.

“Ik ben zeer gelukkig om binnenkort het team van het RIZIV te komen versterken en samen met alle partners bij te dragen aan het goed beheer en versterken van het gezondheidszorgbeleid, de ziekte- en uitkeringsverzekering en re-integratie. Het voelt een beetje als thuiskomen, aangezien ik tussen 2005 en 2013 al bij deze mooie instelling werkte. Ik engageer mij om samen met administrateur-generaal Benoît Collin, onze leidinggevenden en alle collega’s, alles te doen om het RIZIV te ondersteunen als moderne en performante overheidsinstelling.” - Pedro Facon

“Dit complementair duo zal een echte boost geven aan het RIZIV om zijn management en zijn missies verder wendbaar te ontwikkelen ten voordele van onze verzekerden, onze medewerkers en onze partners. We delen allebei het jeugdige enthousiasme voor verandering en het volwassen besef dat om echt vooruit te komen, je samen met en voor anderen de zaken moet laten bewegen.” - Benoît Collin, administrateur-generaal van het RIZIV

Contacten

Perscontact

Tel: +32(0)2 739 78 67

E-mail: communication@riziv-inami.fgov.be