print

Grote toetreding tot overeenkomst 2021 tussen kinesitherapeuten en verzekeringsinstellingen: garantie op kwalitatieve en toegankelijke zorg

15-03-2021

Een grote meerderheid van de kinesisten treedt toe tot de Overeenkomst 2021. Ze passen bijgevolg de geconventioneerde tarieven toe voor hun verstrekkingen. Het akkoord voorziet om de kwaliteit van de zorg te verhogen. Deze hoge toetredingsgraad geeft patiënten de garantie op kinesitherapeutische verzorging van hoge kwaliteit, die financieel toegankelijk is.

Op deze pagina:

Een overeenkomst voor kwalitatieve en toegankelijke zorgverlening

De overeenkomsten gesloten in de Overeenkomstencommissie kinesitherapeuten - verzekeringsinstellingen leggen de tarieven vast die kinesitherapeuten mogen aanrekenen aan hun patiënten.
 
De Overeenkomst 2021 voorziet ook een continue onersteuning van de kwaliteit van de zorg door (o.a.) het aanhouden van onze de premie voor kwaliteitspromotie om de kwaliteit van de kinesitherapeutische zorg te bevorderen voor kinesitherapeuten die aan de criteria voldoen.

Wat zijn de krachtlijnen van het Akkoord 2021? Welke impact heeft het? ​

Percentage van toetreding

83,4% van de kinesitherapeuten treden toe tot de Overeenkomst 2021. Deze hoge toetredingsgraad garandeert patiënten kwalitatieve en toegankelijke zorg.

Kinesitherapeuten konden kiezen om toe te treden tot deze overeenkomst. Hiervoor kregen ze 30 dagen de tijd om ons hun beslissing mee te delen via onze toepassing MyRIZIV.

Contacten

Regelgeving inzake kinesitherapie

Indien u vragen hebt over de inhoud van de overeenkomst of van de nomenclatuur kunt u onze medewerkers contacteren op het volgende mailadres: kinenom@riziv-inami.fgov.be