print

Het Verzekeringscomité keurt overeenkomsten voor verschillende sectoren goed

20-12-2023

Op 20 december heeft het Verzekeringscomité van het RIZIV overeenkomsten en akkoorden goedgekeurd voor verschillende sectoren: artsen-ziekenfondsen, eerstelijnspsychologische zorg, kinesitherapeuten-ziekenfondsen, logopedisten-ziekenfondsen, tandartsen-ziekenfondsen en vroedkundigen-ziekenfondsen.

Op deze pagina vindt u de teksten van deze akkoorden en overeenkomsten.

Op deze pagina:

De teksten van de overeenkomsten 

Hier vindt u de nota’s waarmee de overeenkomsten en wijzigingsclausules werden voorgesteld aan het Verzekeringscomité: 

Het RIZIV rekent erop dat de verschillende organisaties die de zorgverleners vertegenwoordigen en die deze akkoorden en overeenkomsten met de ziekenfondsen hebben afgesloten, de individuele zorgverleners oproepen om zich te conventioneren. Zo kunnen we prijszekerheid en kwaliteitszorg voor patiënten verzekeren .

Zorgverleners zullen hun conventiestatus pas kunnen registreren van zodra deze overeenkomsten gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad. Wij brengen u nog op de hoogte van de specifieke data en de te volgen procedure via onze webpagina’s voor artsen, kinesitherapeuten, logopedisten, tandartsen en vroedkundigen. Voor klinisch psychologen en orthopedagogen geldt een specifieke conventieprocedure