print

U gaat op vakantie naar Australië

Een bilaterale overeenkomst koppelt België aan Australië op het vlak van gezondheidszorg.
Als verzekerde van de Belgische wetgeving kunt u, onder bepaalde voorwaarden, genieten van de toegang tot en betaling van uw verzorging die tijdens uw verblijf in Australië medisch noodzakelijk werd.

Op deze pagina:

Toegang tot verzorging

Om in Australië toegang te hebben tot gezondheidszorg hebt u de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) van uw ziekenfonds nodig. Dit document geeft u recht op verzorging die tijdens uw verblijf medisch noodzakelijk werd.

Opgelet
De EZVK is maximaal 2 jaar geldig en is niet geldig als u naar Australië gaat enkel om u te laten verzorgen.

 

Hoe krijgt u de terugbetaling?

Toon uw EZVK aan een Australisch Medicare-kantoor. Het toegepaste terugbetalingstarief is het tarief dat in Australië geldt op het moment van de verzorging.

Tijdens een verblijf van langere duur is het aangeraden om u te registreren in het dichtstbijzijnde Medicare-kantoor, op vertoon van uw paspoort en uw EZVK. Na registratie krijgt u dan een ‘Medicare Card’.

Tijdens een verblijf van korte duur, bv. als toerist, is een voorafgaande registratie niet nodig en krijgt u enkel een Medicare-nummer. Als u gezondheidszorg nodig hebt, dan kunt u rechtstreeks naar de dokter, het ziekenhuis of de apotheek gaan, de volledige gevraagde som betalen en de terugbetaling aan een Medicare-kantoor vragen.

Contacten

Internationale relaties - geneeskundige verzorging

Tel: +32(0)2 739 73 17

E-mail: rir@riziv-inami.fgov.be