Geneesmiddelenvoorschriftenboekjes

Bent u arts, tandarts of vroedvrouw? Hou er dan rekening mee dat het model van het geneesmiddelenvoorschrift op 1 november 2019 is gewijzigd. Sinds 31 oktober 2019 hebben we bovendien geen dienst meer die voorschriftenboekjes drukt en aflevert. U leest hier hoe u nu uw boekjes met ‘papieren voorschriften’ kunt verkrijgen.

 

Overzicht van de voorschriftmodellen voor uw drukker

Sinds 1 november 2019 is de geldigheidsduur van geneesmiddelenvoorschriften veranderd. Daarmee veranderde het ‘papieren’ voorschrift.
Vanaf 1 januari 2020 bent u als voorschrijver verplicht om elektronisch voor te schrijven (behalve enkele uitzonderingen)

Door die nieuwe maatregelen is onze drukkerijdienst niet meer operationeel sinds 31 oktober 2019.

Overzicht van de nieuwe modellen van het ‘papieren’ voorschrift, bestemd voor uw drukker.
Let op: Download deze modellen niet om als voorschrijver zelf uw voorschriften af te drukken, zelfs niet nadat u uw gegevens (barcode die uw RIZIV-nummer weergeeft, naam en voornaam) hebt ingebracht. De mogelijkheid om zelf uw gepersonaliseerde voorschriften af te drukken is nog in ontwikkeling (zie de informatie hieronder).

Binnenkort: uw gepersonaliseerde voorschriften onmiddellijk afdrukken

We zijn momenteel de mogelijkheid aan het uitwerken waarmee u als voorschrijver direct uw eigen voorschriften kunt afdrukken vanuit de toepassing MyRIZIV. Hierbij zullen uw naam, voornaam en de barcode die uw RIZIV-nummer weergeeft, automatisch ingevuld zijn. Deze dienst zal beschikbaar zijn in de loop van het 1e trimester van 2020.

Contacten

 

Laatst aangepast op 06 december 2019