print

Ozempic beperkt beschikbaar : maatregelen voor de continuïteit van behandelingen en terugbetaling

Het geneesmiddel Ozempic, dat o.a. gebruikt wordt voor de behandeling van volwassen patiënten met onvoldoende gereguleerde diabetes mellitus type 2, is momenteel beperkt beschikbaar door een acute stijging in de vraag.

Om de continuïteit van behandelingen en van terugbetalingen voor patiënten te verzekeren, hebben wij samen met het FAGG maatregelen genomen.

Op deze pagina:

 

Maatregel om behandelingen verder te kunnen zetten

Om het hoofd te bieden aan de beperkte beschikbaarheid van Ozempic (oplossing op basis van semaglutide voor subcutane injectie), raad het FAGG aan artsen-specialisten en ziekenhuisapothekers aan om Ozempic bij voorkeur te gebruiken voor de behandeling van volwassen patiënten met onvoldoende gereguleerde diabetes type 2 als toevoeging aan dieet en lichaamsbeweging.

Voor deze patiënten, wanneer nodig, kan u alternatieven voor Ozempic en aanbevelingen raadplegen op de website van het FAGG.

Maatregel om de terugbetaling van de alternatieve behandeling te garanderen

Om te zorgen dat patiënten die werden behandeld met Ozempic voor diabetes type 2 ook een terugbetaling krijgen voor hun alternatieve behandeling, staat het RIZIV tijdelijk de cumulatie van de terugbetaling voor Ozempic met de terugbataling van andere specialiteiten uit de klasse van incretinomimetica toe.

Voor deze patiënten kunnen artsen een verzoek voor vergoeding indienen voor een ander specialiteit uit de klasse incretinomimetica. Aan vergoedingsvoorwaarden moeten niet worden voldaan op het moment van de aanvraag.

Artsen moeten in het dossier van hun patiënt het bewijs bewaren dat die een toestemming heeft voor een terugbetaling voor Ozempic.

 

Contacten

Farmaceutisch beleid

E-mail: secr-farbel@riziv-inami.fgov.be